Preaload Image
Back

23 november: Sint binnenkort op VOS TV

De vierde dag begon weer droog maar later kwam er toch regen.
Eerst ging Sint bij piet op schoot en daarna even de groepsfoto. De Sint en pieten hadden er zin in maar waren ook wat gespannen omdat ze gehoord hadden dat VOS TV zou komen filmen.
Wel waren er twee pieten op het pietenpad snode plannen aan het bedenken. Maar alles verliep prima. Het was druk binnen omdat de ouders met kinderen toch wel even lekker binnen bleven om spelletjes te doen met de pieten.

VOS TV was druk met filmen en interviewen, toen ze binnen klaar waren zijn ze naar de tent bij de kinderboerderij gegaan om te kijken hoe de kinderen de stokpaarden race deden en de pakjes in de schoorsteen gooiden. Ook gingen ze bij de kinderboerderij binnen filmen, waar gekleurd en geknutseld kan worden en de (groot)ouders ook even tot rust kunnen komen met een drankje.
Het was weer een gezellige middag met veel stralende kopjes!

Oh ja de film van VOS TV komt maandag online en op Youtube.

sinterklaashuis 23-11-2022

20 november: Regen houdt piet niet tegen

De derde dag begonnen we met droog weer, helaas ging het later regenen. Er stonden vóór 14.00 uur al mensen buiten te wachten om de Sint met zijn pieten te begroeten. We beginnen altijd even met een foto van het team van de dag, wat zoals iedere dag weer SUPER! was.
Er is binnen een fotohoekje gemaakt met het zadel en attributen van Ozosnel waar deze middag veel gebruik van werd gemaakt. Omdat de kinderen binnen zaten te knutselen en de stokpaardjes race aan het doen waren ging piet zelf maar koekhappen.
Toen het begon te regenen waren er veel kindjes bij Sinterklaas en de hoofdpiet bedacht meteen het pepernotenspel, dat was genieten. We gaan nu alles weer in orde maken voor de vierde dag, woensdag 23 november om 14.00 uur.

19 november: Buiten koud, binnen warm

De tweede dag van het Sinterklaashuis was het buiten erg koud maar binnen was er volop warmte van de Sint met zijn pieten. Er waren veel pieten elders aan het werken maar wij hadden een geweldig team.
Pakjes gooien is altijd favoriet bij de kinderen. Bij de stokpaardenrace was een ware wedstrijd achter de piet aan! Blikgooien werd ook actief gedaan door de kinderen, die voelden geen kou. In de kinderboerderij werd druk gekleurd en geknutseld.
We zijn nu al weer klaar voor de derde dag.

16 november: Hij is er weer!

We hebben weer een geweldige opening van het Sinterklaashuis gehad: met mooi weer, de mooie koets van “Van den Heuvel” en veel kinderen met (groot)ouders.

Aankomst sinterklaas 2022

De Sint werd welkom geheten door wethouder Rens Pijnenburg, Jan Schutjes (voorzitter IVN Valkenswaard-Waalre) en Peter van der Kruijs (voorzitter buurtvereniging “de Turfberg leeft”).
Na het welkom ging de Sint zijn slaapkamer bewonderen. Hij was blij dat hij eindelijk weer mag logeren in het IVN-gebouw.

Alle spellen werden weer vol enthousiasme gedaan door de kinderen, het Pietenpad met puzzel, stokpaarden springen, cadeautjes in de schoorsteen gooien, koek happen, blik gooien, voetballen met Pieten en de parachute. Na afloop was er voor elk kind een prachtig diploma en een aftelkalender tot 5 december.
Het was een SUPER begin van het Sinterklaasfeest.