Preaload Image
Back

Hoe is het Sinterklaashuis ontstaan?

Het idee is in 2015 ontstaan bij wijkcommissie de Turfberg en met steun van het IVN Valkenswaard-Waalre en Kinderboerderij De Kleine Meer niet meer weg te denken in Valkenswaard. Na een intense voorbereiding, vanaf juli 2015, wordt voor de eerste keer het logeeradres op woensdag 18 november geopend.

Het toenmalige team :

  • Mieke Spaan, Henk Vriezekolk  van wijkcommissie De Turfberg
  • Joris van Kuijk van Kinderboerderij De Kleine Meer
  • Majo en Gerrit Klitsie en Anni Janssen IVN Valkenswaard-Waalre.

Zij zijn apentrots als Sinterklaas met zijn twee hoofdpieten, onder begeleiding van de Valkenswaardse politie, arriveert in een prachtige rode koets bij het IVN gebouw aan de Bosstraat in Valkenswaard. Sint wordt begroet door de Burgemeester en heel veel kinderen. 

De slaapkamer is geweldig. Het feest kan beginnen. Buiten is een spelcircuit met speurtocht, voetbal, parachutespel, cadeau in schoorsteen gooien, onder begeleiding van vele Pieten. Met als beloning: Het Zwarte Pietendiploma. 

Er volgen nog 5 geweldige dagen met veel pietjes en in totaal 750 gasten op bezoek.
Na afloop klinkt eenstemmig:
                        VOLGEND JAAR WEER!!

En dan komt 2016: 1500 gasten
                        2017: 1850   “
                        2018:  1815   “
                        2019:  ruim 3000 gasten.
Ons jubileum jaar, 5 jaar Sinterklaashuis, en waar we ook bij het vrijwilligersgala uitgeroepen worden als winnaar van de Cultuur en Natuurgroep Valkenswaard.

Het huidige team, Majo en Gerrit Klitsie, Joris van Kuijk, Sandra Toonen, Maartje van Gerwen, Loys van Asten en Anni Janssen, hoopt nog heel veel jaren het Sinterklaashuis Valkenswaard te mogen organiseren.
Dankzij de ruim 60 vrijwilligers is dit mogelijk.
Een geweldige voorbereiding op het mooiste kinderfeest van het jaar.